Telecí žebírko na žampionech
35 min.

Ingredience
- 30gramůSůl
- 200gramůTuk
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1500gramůTelecí ledviny
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
300 mg
Cukr
594 mg
Postup přípravy
- 1Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
- 2Do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a mírně je osmahneme. Zastříkneme vývarem a krátce podusíme.
- 3Před koncem dušení šťávu se žampiony přisolíme a zjemníme máslem.
- 4Nakonec žebírko přelijeme šťávou se žampiony.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.