Telecí žebírko přírodní
35 min.

Ingredience
- 1500gramůTelecí ledviny
- 30gramůSůl
- 150gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
28 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
95 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
- 2Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
- 3Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.