Teplý rybí koláč
60 min.
Ingredience
- 200gramůLosos - filety
 - 200gramůFilé z mečouna
 - 200gramůMořský ďas
 - 60gramůPetržel - nať
 - 1kusMáta
 - 80gramůOlej olivový
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 5gramůSůl
 - 6kusůKrevety tygří - loupané
 - 4krajíceChléb toastový
 
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1914 kcal
Bílkoviny
139 g
Tuky
96 g
Sacharidy
123 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Stáhneme z rybího masa kůži, maso omyjeme, dobře osušíme a ostrým nožem nakrájejíme na tlustší pruhy. Krevety nahrubo nasekáme. Z krajíčku chleba odkrojíme kůrku, střídu dáme do mixéru, přidáme petrželku a mátu a vše rozmixujeme.
 - 2Vytřeme zapékací nádobu olejem, dáme do ní vrstvu lososa, osolíme a opepříme čersvě mletým pepřem. Navrch položíme kousky mečouna a tento postup opakujeme. Každou vrstvu osolíme a opepříme.
 - 3Nahoru rozetřeme nahrubo nasekané krevety a chlebovou směs s petrželkou a mátou. Vše zalijeme zbývajícím olejem a pečeme cca 10 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečený kolač podáváme teplý.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.