Terinka z červeného ovoce

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole svaříme cukr se 450ml vody (asi 2 minuty). Po mírném vychladnutí vmícháme bezinkový sirup a citronovou šťávu.
  • 2
    Želatinu vsypeme do misky s trochou teplé vody a necháme 2 minuty bobtnat. Misku postavíme do větší nádoby z vroucí vodou a želatinu mícháme, až se rozpustí. Vmícháme do svařeného sirupu.
  • 3
    Formu o objemu 900g postavíme do pekáče a kolem upěchujeme nadrcený led a přilijeme trochu vody.
  • 4
    Dno formy posypeme omytými malinami, které přelijeme trochou sirupu. Necháme ztuhnout. Potom přisypeme omytý rybíz a omyté borůvky, přelijeme částí sirupu a necháme ztuhnout. Nakonec posypeme omytými, na čtvrtky nakrájenými jahodami a přelijeme zbylým sirupem. Vložíme i s pekáčem do chladničky nejméně na 3 hodiny.
  • 5
    Před podáváním terinku krátce postavíme do horké vody a vyklopíme. Můžeme podávat ozdobenou ovocem, šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.