Těšínské hovězí závitky
60 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
 - 4kusyPárky jemné
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká
 - 1decilitrProtlak rajčatový
 - 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1decilitrZakysaná smetana
 - 1decilitrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
33 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
20 mg
Cukr
875 mg
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. Na plátek masa položíme párek, maso zavineme tak, aby párek na obou stranách vyčníval a závitek omotáme pevnou nití.
 - 2V zapékací míse rozehřejeme máslo a závitky ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo a vodu a vaříme je doměkka.
 - 3Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a postupně přimícháme rajčatový protlak a zakysanou smetanu. Omáčku krátce převaříme a dochutíme pepřem a solí. Závitky vložíme zpět, prohřejeme je a podáváme přelité omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.