Těstovinové caravelle plněné sépiemi
55 min.
Ingredience
- Na náplň
- 300gramůSépie
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůChléb toastový
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1stroužekČesnek
- Na omáčku
- 250gramůCuketa
- 100mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- Na těsto
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůŠafrán
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
20 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme 20 minut odpočinout. Rozehřejeme olej se stroužkem česneku. Očištěné sépie nakrájíme na větší kousky a na pánvi je osmahneme 3 minuty. Vyjmeme stroužek česneku. Toastový chléb namočíme do mléka. Vymačkejte ho a rozmixujeme společně se sépiemi. Osolíme, opepříme a přidáme petržel.
- 2Na pánev, ve které jsme osmahli sépie, přilijeme víno a rybí vývar a vaříme tak dlouho, dokud se tekutiny nevyvaří na polovinu. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na obdélníky a na ně dáme sépiovou náplň. Přeložíme je na polovinu a konce těsta smáčkněte k sobě, abychom utvořili „bonbony". Oloupané cukety nakrájíme na slabé proužky. Máslo ohřejeme, cukety na něm osmahneme dorůžova a přidáme k nim rybí vývar povařený s vínem.
- 3Caravelle uvaříme 4 minuty v osolené vodě, přidáme je do omáčky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.