Těstovinový salát s hovězím masem
40 min.

Ingredience
- 450gramůHovězí kýta
- 450gramůTěstoviny Fusilli
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceHovězí vývar základní
- 2lžičkyMed včelí
- 4kusyCibulka jarní
- 1kusOkurka salátová
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme s 2 lžícemi olivového oleje.
- 2Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme, opepříme a osolíme. Maso krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
- 3Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 4V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar, med a vše krátce povaříme. Potom do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, okurku, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
- 5Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.