Těstovinový salát s plody moře
40 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Conchiglie
- 250gramůMajonéza
- 30gramůEstragon
- 10gramůPetržel - nať
- 3gramyPepř cayenský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kilogramMořské plody mix
- 40gramůŘedkvička
- 80gramůPaprika zelená
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
762 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přendáme je do mísy a vmícháme do nich 1-2 lžíce majonézy. Za občasného míchání je pak necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- 2Nasekaný estragon, petrželku, kajenský pepř a citronovou šťávu smícháme v misce se zbytkem majonézy. Plody moře uvaříme v páře a necháme vychladnout.
- 3Maso plodů moře promícháme s těstovinami, ředkvičkami a paprikou, osolíme a opepříme. Potom vmícháme ochucenou majonézu tak, aby bylo maso majonézou pokryté. Mísu přikryjeme a salát před podáváním vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.