Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
30 min.
Ingredience
- 150gramůTěstoviny Penne
 - 100gramůFazolové lusky zelené
 - 150gramůRajčata Cherry
 - 1kusCibule
 - 1kusKerblík
 - 2lžičkyCitronová kůra
 - 6lžicCitronová šťáva
 - 4lžíceOlej olivový
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaCukr krupice
 - 200gramůTuňák v oleji
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
11 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.
 - 2Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.
 - 3Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.