Těstovinový salát z Asie
60 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceOcet Sherry
- 300gramůTěstoviny konzumní
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 30gramůCibulka jarní
- 20gramůPetržel - nať
- 10gramůCeler - nať
- Na zálivku
- 2lžíceArašídová pomazánka
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžíceOmáčka sójová
- 40mililitrůOlej koriandrový
- 4lžíceKečup ostrý
- 2lžičkyKari koření
- 100gramůMandle
- 1lžíceKoriandr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny, podle návodu na sáčku je uvaříme. Potom je scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Okapané nudle dáme do vhodné misky, osolíme, pokapeme olejem a dobře promícháme.
- 2Mrkev a cuketu omyjeme, očistíme, nastrouháme na nudličky. Mrkev povaříme ve vroucí vodě 5 minut, cuketu také 5 minut. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Petrželovou a celerovou nať opláchneme a drobně nasekáme.
- 3Arašídovou pomazánku smícháme s sherry octem, sójovou omáčkou a olejem. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, kari kořením, přidáme koriandr, ještě jednou dobře promícháme.
- 4Těstoviny, zeleninu a obě natě smícháme s připravenou zálivkou. Vmícháme na suché pánvi opražené mandle. Všechny suroviny důkladně promícháme a misku se salátem vložíme do lednice na 20 minut odležet.
- 5Před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.