Těstovinový salát z Asie

60 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
23 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny, podle návodu na sáčku je uvaříme. Potom je scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Okapané nudle dáme do vhodné misky, osolíme, pokapeme olejem a dobře promícháme.
  • 2
    Mrkev a cuketu omyjeme, očistíme, nastrouháme na nudličky. Mrkev povaříme ve vroucí vodě 5 minut, cuketu také 5 minut. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Petrželovou a celerovou nať opláchneme a drobně nasekáme.
  • 3
    Arašídovou pomazánku smícháme s sherry octem, sójovou omáčkou a olejem. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, kari kořením, přidáme koriandr, ještě jednou dobře promícháme.
  • 4
    Těstoviny, zeleninu a obě natě smícháme s připravenou zálivkou. Vmícháme na suché pánvi opražené mandle. Všechny suroviny důkladně promícháme a misku se salátem vložíme do lednice na 20 minut odležet.
  • 5
    Před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.