Těstoviny fusilli s mozzarellou a avokádem
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOříšky piniové
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusAvokádo
- 2lžíceCitronová šťáva
- 240gramůMozzarella
- 1hrstBazalka
- 6lžicOlej olivový extra panenský
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceOcet bílý vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
665 mg
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2Piniové oříšky prudce za stálého míchání osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
- 3Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a plod oloupeme. Dužninu nakrájíme podélně na plátky, které ihned pokapeme citronovou šťávou. Bazalku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme najemno.
- 4Mozzarellu nakrájíme na plátky.
- 5V misce důkladně smícháme panenský olivový olej, vinný ocet a hořčici, zálivku dochutíme cukrem, pepřem a solí.
- 6Plátky rajčat, avokáda a sýru rozložíme dokola na talíře tak, aby se částečně překrývaly.
- 7Těstoviny důkladně promícháme s polovinou zálivky a nakrájenou bazalkou, podle chuti je opepříme a osolíme, rozdělíme na talíře a přelijeme zbývající zálivkou. Potom vše ještě posypeme osmaženými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.