Těstoviny Pappardelle s rajčaty
30 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Pappardelle
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyŠalotka
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůRajčata
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
10 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky a fazolky nakrájíme na menší kousky. Rajčata omyjeme studenou vodou a nakrájíme je na poloviny.
- 2V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání osmažíme česnek a šalotky. Pak přimícháme nakrájené fazolky a okapané těstoviny a vše ještě přibližně 5 minut smažíme. Nakonec k směsi přidáme nakrájená rajčata, chilli koření, protlak a smetanu, vše znovu důkladně promícháme a necháme ještě chvíli prohřát.
- 4Těstoviny se zeleninovou směsí rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.