Těstoviny penne s opečenými slávkami
20 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny penne
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůMušle slávky
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 125mililitrůOlej olivový
- 100gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1lžičkaBazalka
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
39 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Těstoviny scedíme, necháme je okapat, vrátíme do hrnce a držujeme teplé.
- 2Slávky uvaříme a vyloupeme, potom je osolíme a obalíme je v mouce, kterou jsme smíchali se solí a pepřem. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a obalené slávky v něm za stálého míchání opečeme dozlatova.
- 3Opečené slávky smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nakrájenými sušenými rajčaty a bazalkou.
- 4Těstoviny rozdělíme na servírovací talíře a podáváme s plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.