Těstoviny s hovězím masem, paprikou a žampiony
35 min.
Ingredience
- 400gramůNudle vaječné
 - 1litrVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaZázvor mletý
 - 5kusůCibulka jarní
 - 2stroužkyČesnek
 - 1kusPaprika červená
 - 100gramůŽampiony čerstvé
 - 400gramůHovězí maso zadní
 - 3lžíceOlej olivový
 - 3lžíceOmáčka sójová
 - 1decilitrVíno červené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
14 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je na kolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriku podélně rozřízneme, odstraníme z ní jádřinec, omyjeme ji studenou vodou a nakrájíme nadrobno. Malé žampiony opláchneme vodou a necháme je okapat.
 - 2Hovězí maso omyjeme vodou, osušíme a nakrájíme na tenké proužky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 3Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
 - 4Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm za stálého míchání opečeme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek. Zeleninu mírně posypeme zázvorem. Pak do pánve přidáme nakrájenou papriku, žampiony a proužky masa, opepříme a osolíme, promícháme a za stálého míchání vše smažíme přibližně 5 minut. Do pánve potom přilijeme sójovou omáčku a víno a pod pokličkou vše dusíme, až je maso měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, necháme ji vařit, až zhoustne.
 - 5Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, promícháme je s masovou směsí v pánvi. Pak vše rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.