Těstoviny s krevetami v rajčatové omáčce
70 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
 - 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
 - 1kusChilli paprička
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 450gramůTěstoviny Tagliatelle
 - 350gramůKrevety tygří - loupané
 - 3lžícePetržel - nať
 - 5stroužkůČesnek
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
10 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku na 2 lžících oleje restujeme drobně posekaný česnek, až zrůžoví. Přidáme nakrájená rajčata s nálevem, chilli papričky, které jsme zbavili semínek a pokrájeli na drobné nudličky a vaříme na mírném plameni zhruba 1/2 hodiny.
 - 2V hrnci se slanou vodou uvaříme těstoviny na skus, přecedíme je a vsypeme zpět do hrnce. Necháme hrnec na teple.
 - 3V pánvi na zbylém oleji při vysoké teplotě restujeme vyloupané krevety, až maso zrůžoví. Usmažené krevety vmícháme do rajčatové omáčky, přimícháme 2 lžíce posekané petrželové nati a na mírném plameni pomalu provaříme.
 - 4Těstoviny vsypeme na mísu, zalijeme omáčkou, ozdobíme drobně nakrájenou petrželovou natí a ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.