Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
 - 300gramůSýr smetanový tavený 45%
 - 1,5litryVoda pitná
 - 1lžičkaSůl
 - 400gramůTěstoviny konzumní
 - 25gramůSýr Parmezán
 - 1hrstPažitka
 - 2decilitryMléko polotučné
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
 - 2Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
 - 3Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
 - 4V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
 - 5Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.