Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
  • 3
    Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
  • 4
    V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
  • 5
    Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.