Těstoviny s květákem a sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 300gramůSýr smetanový tavený 45%
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 25gramůSýr Parmezán
- 1hrstPažitka
- 2decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme studenou vodou a rozdělíme ho na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vroucí vodě. Pak květák scedíme a necháme okapat.
- 2Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny a uvaříme je al dente.
- 3Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
- 4V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, pak k němu přimícháme mléko a uvařený květák.
- 5Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s květákem, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.