Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce
25 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůTěstoviny Penne
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
- 3V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
- 5Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
- 6Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.