Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
20 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
  • 3
    V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
  • 5
    Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
  • 6
    Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.