Těstoviny s omáčkou ze smetany a parmezánu
40 min.
Ingredience
- 25gramůMáslo čerstvé
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTěstoviny Fettuccine
- 100gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
587 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
3 g
Cukr
200 mg
Postup přípravy
- 1Sýr najemno nastrouháme. Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2V nízkém hrnci ohřejeme 1,5 dl smetany, vmícháme do ní máslo a přivedeme ji k varu. Pak smetanu na mírném ohni za stálého míchání vaříme, až zhoustne.
- 3V hrnci s dostatečným množstvím osolené vody vaříme přibližně 5 minut těstoviny, pak je scedíme, necháme okapat a dáme zpět do hrnce. Přimícháme k nim smetanovou omáčku, pak přidáme zbývající smetanu, většinu nastrouhaného sýra, dochutíme pepřem a solí a vše za stálého míchání vaříme, až jsou těstoviny měkké.
- 4Těstoviny s omáčkou rozdělíme na servírovací talíře, posypeme zbylým sýrem a petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.