Těstoviny s pórkem ve smetanové omáčce
25 min.
Ingredience
- 400gramůTěstoviny Fusilli
- 1kusPórek
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůSýr Parmezán
- 3lžíceVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek očistíme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
- 3Sýr nastrouháme najemno.
- 4Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru. Pak v něm rozpustíme máslo a přidáme pórek. Do pánve přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
- 5Uvařené těstoviny slijeme a promícháme se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.