Těstoviny se směsí plodů moře
40 min.

Ingredience
- 1,5decilitryOcet z okvětních plátků růže
- 450gramůPražma
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 12kusůHřebenatka
- 1kusCitrony
- 1špetkaŠafrán
- 1litrVývar zeleninový
- 450gramůTěstoviny Farfalle
- 1lžíceOlej olivový
- 1,5decilitryVíno bílé
- 1lžícePepř černý celý
- 115gramůMrkev kořen
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 24kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mořskou pražmu nakrájíme na plátky. Krevety máme oloupané. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pražmu, krevety, hřebenatky a 2 minuty smažíme. Dle chuťi opepříme. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu. Do vyvařené šťávy přidáme špetku šafránu. Plody moře vyndáme z pánve a dáme stranou, uchováváme teplé.
- 2Do pánve vlijeme vývar, přivedeme k varu a necháme třetinu odpařit. Přidáme růžový ocet a 4 minuty vaříme.
- 3V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, přidáme farfalle, olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a dáme do mísy. Posypeme směsí s mořskými plody.
- 4Do pánve přidáme kuličky pepře, víno, pokrájenou mrkev a vaříme, aby se částečně omáčka vypařila. Přidáme smetanu a povaříme 2 minuty.
- 5Omáčkou zalijeme těstoviny s plody moře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.