Těstoviny se smetanovou omáčkou s portobello
45 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 6kusůŠalotka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceVíno portské
- 120gramůRajčata sušená sterilovaná
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 350gramůTěstoviny Penne
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 450gramůPortobello
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
830 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém silnostěnném rendlíku na oleji na mírném plameni restujeme na kolečka pokrájené šalotky. Po pěti minutách přidáme žampiony portobello, které jsme nakrájeli na plátky a restujeme další dvě minuty. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme moukou a smažíme další minutu. Rendlík odstavíme a zašleháme do směsi smetanu a portské. Když je směs vymíchaná dohladka, vrátíme na sporák, okořeníme ustrouhaným muškátovým oříškem, přidáme pokrájená rajčata bez nálevu a na mírném plameni zahříváme asi osm minut.
- 2V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme je, necháme řádně okapat a vrátíme do hrnce. K těstovinám přidáme omáčku, dobře vymícháme a zahříváme tři minuty. Poté těstoviny vsypeme do mísy, ozdobíme posekanou petrželovou nať a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.