Těstoviny Tagliatelle s masovými kuličkami
75 min.
Ingredience
- 450gramůTěstoviny Tagliatelle
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 150gramůStrouhanka
- 450gramůHovězí maso mleté
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1hrstBazalka
- 15gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHlíva ústřičná
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1,5decilitryVíno červené
- 4kusyRajčata
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaCukr třtinový
- 6lžicOlej olivový
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
898 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
23 g
Sacharidy
117 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Bazalku opláchneme studenou vodou a nasekáme na jemno. Houby opláchneme vodou a nakrájíme na tenké plátky.
- 3Strouhanku zalijeme v misce mlékem a necháme 15 minut stát.
- 4Těstoviny dáme vařit do hrnce s mírně osolenou vodou.
- 5V nízkém hrnci rozehřejeme 3 lžíce oleje a osmahneme v něm nakrájené houby. Pak vmícháme mouku, přilijeme vývar a víno a na mírném ohni vaříme 15 minut. Potom do hrnce přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, cukr a bazalku a vaříme ještě dalších 30 minut za občasného míchání.
- 6Mleté maso smícháme v míse s namočenou strouhankou a mletou paprikou, vše dochutíme pepřem a solí. Ze směsi uděláme malé kuličky, které opečeme v rozehřátém zbylém oleji v pánvi. Opečené kuličky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, přelijeme omáčkou z hrnce a dáme zapéct na 20 minut do trouby, předehřáté na 180 stupňů Celsia.
- 7Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat a rozdělíme na servírovací talíře. Přidáme k nim masové kuličky a směs z trouby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.