Thajský recept na přípravu nudlí Mitrung Wifon
40 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
 - 150gramůKuřecí prsa
 - 1lžíceOmáčka rybí
 - 1,5decilitryMléko kokosové
 - 10gramůCukr třtinový
 - 1lžičkaKari pasta červená
 - 2stroužkyČesnek
 - 150gramůNudle vaječné
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 0,5lžičkaKari pasta žlutá
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
31 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme podle návodu na obalu nudle. Uvařené je scedíme a zachováme teplé k dalšímu použití. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si rozehřejeme lžíci oleje a na něm krátce osmažíme česnek.
 - 2V jiné pánvi na zahřátém zbylém oleji orestujeme červenou i žlutou kari pastu, přidáme kokosové mléko a směs na slabém plamínku přivedeme k varu a pomalu za stálého míchání vaříme, tak dlouho, aby se pasta s mlékem spojili na hladkou hustější hmotu. Přimícháme připravené kuřecí maso, podle vlastní chuti žluté kari koření, spolu chvilku povaříme do změknutí masa. Potom vlijeme rybí omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a ještě povaříme.
 - 3Nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle, nad ohněm důkladně promícháme a stáhneme ze sporáku.
 - 4Hotové jídlo rozdělíme na teplé talíře. Každou porci posypeme smaženým česnekem a jídlo servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.