Toasty s husími játry
60 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusPaprikové lusky čerstvé
 - 200gramůJátra husí
 - 1špetkaSůl
 - 150gramůSádlo škvařené
 - 2kusyCibule červená
 - 200mililitrůMléko polotučné
 - 4plátkyChléb toastový
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
 - 2V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
 - 3Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.