Topinky se ztracenými vejci a houbami
35 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaKmín mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 4krajíceChléb konzumní
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
25 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Houby očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na plátky, cibuli a slaninu pokrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
- 2Slaninu s cibulí zpěníme, přidáme žampiony, kmín, pepř, sůl, petrželovou nať a smažíme. Poté odložíme a udržujeme v teple.
- 3Do vroucí vody s octem pomalu rozklepneme vejce (nejlépe do sběračky) a vaříme, až se srazí.
- 4Mezitím na oleji osmažíme plátky chleba, které zlehka potřeme česnekem.
- 5Na nahřátých talířích podáváme houbovou směs se ztraceným vejcem a topinkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.