Toskánská bresaola
15 min.

Ingredience
- 1litrOlej olivový
- 2lžícePažitka
- 2lžíceKerblík
- 2kusyLimetka
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
40 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
246 mg
Cukr
119 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a osušíme.
- 2Ve velké míse smícháme olivový olej, nadrcený zelený pepř, na jemno nasekanou pažitku a kerblík, promícháme, maso vložíme dovnitř a necháme 1 týden marinovat na chladném místě.
- 3Po týdnu maso vyjmeme, zavěsíme ho na hák a necháme 1 týden na suchém a vzdušném místě.
- 4Poté do masa vetřeme olivový olej a pepř, maso zabalíme do pergamenového papíru. A takto skladujeme v chladničce.
- 5Před servírováním maso nakrájíme na velmi tenké plátky, poklademe je na talíře a přelijeme olivovým olejem. Zdobíme klínky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.