Toskánské pici s chlebem a sýrem
30 min.

Ingredience
- Na omáčku
- 8lžicOlej olivový extra panenský
- 5lžicSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5gramůSůl
- 200gramůChléb celozrnný pšenično-žitný
- 2stroužkyČesnek
- Na těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1019 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
33 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Nožem utřeme najemno česnek a necháme ho zesklovatět na pánvi s panenským olivovým olejem. Chlebovou kůrku nastrouhejte, zbytek chleba rozdrolte na kousky a přidáme na pánev. Ponecháme na mírném ohni, dokud vše nezezlátne.
- 2Osolíme.
- 3V dostatečném množství vody uvaříme pici, a jakmile se vynoří, vyjmeme je pěnovačkou nebo cedníkem; dáme je do omáčky s kousky chleba. Těstoviny podáváme horké, posypané nastrouhaným pecorinem, a je-li libo, nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.