Toskánské závitky
90 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 50gramůOlivy nakládané
- 1špetkaMajoránka
- 2kusyPaprika červená
- 600gramůTelecí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 125mililitrůVíno červené
- 3lžíceZakysaná smetana
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, potřeme hořčicí a posypeme hořčičnými semínky. Maso obložíme sýrem, olivami, polovinou očištěných, na nudličky pokrájených paprik a polovinou cibule nakrájené na kolečka. Okořeníme majoránkou. Řízky svineme do závitků a sepneme párátky.
- 2Závitky opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje, přilijeme víno, 125 ml vody a dusíme na mírném ohni asi hodinu. Potom závitky vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm druhou polovinu paprik i cibule a přidáme je k vypečené šťávě. Vmícháme zakysanou smetanu, chvíli povaříme, nakonec omáčku osolíme a opepříme.
- 4Závitky podáváme s omáčkou a vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.