Tradiční vánoční ryba
45 min.
Ingredience
- 340gramůMořský jazyk
- 55gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSýr Parmezán
- 1špetkaKopr čerstvý
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
22 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
806 mg
Postup přípravy
- 1Párátka vložíme do misky s vodou a necháme je namočit. Tak se v troubě nepřipálí. Troubu si předehřejeme na 190°C nebo na stupeň 5. Zapékací mísu vymažeme máslem.
- 2Filety osušíme a dáme do mísy.
- 3V misce smícháme máslo, půl šálku nastrouhaného parmezánu, nasekaný česnek, 1 lžičku limetkové kůry, sušený kopr, sůl, mrkev a celer nakrájený na malé kousky. Směs rozdělíme na tolik porci, kolik máme rybích filetů. Na každý filet dáme směs, filety zabalíme a zajistíme párátkem.
- 4Filety dáme do zapékací mísy, zabalenou stranou dolů. Každý filet posypeme mletou paprikou a zbývajícím parmezánem. Pečeme asi 30minut na horní příčce. Až budou filety hotové, přepneme troubu na gril a grilujeme rybu dozlatova další 2-3minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.