Trdelníčky
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1lžíceRum
- 1špetkaSůl
- 30gramůOřechy vlašské
- 30gramůHrozinky
- 30gramůŠvestky sušené
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Smícháme vlažné mléko, cukr a droždí, necháme vzejít, přidáme žloutek, vejce, rozpuštěné máslo nebo sádlo, sůl a mouku.
- 2Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
- 3Vyválíme placku, posypeme přísadou dle chuti, např.strouhaným perníkem nebo sekanými fíky a zakapeme máslem.
- 4Posypané těsto lehce stlačíme válečkem a nakrájíme na proužky asi 2 cm široké a 4 cm dlouhé. Proužky navineme na plechové trubičky a pečeme dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.