Třená třešnová bublanina
55 min.
Ingredience
- Na vymazání formy
- 110lžicMáslo
 - 200lžicMouka polohrubá
 
 - Těsto
- 1kusVanilkový lusk
 - 200gramůMouka polohrubá
 - 1,5lžičkyKypřící prášek do pečiva
 - 1špetkaSůl
 - 150gramůCukr krupice
 - 110gramůMáslo
 - 1kusCitrony
 - 2kusyVejce slepičí
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
4 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
6 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Omyté třešně necháme okapat. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Z poloviny citrónu vymačkáme šťávu. Vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Troubu si předehřejeme na 200°C. Dortovou nebo malou čtvercovou formu vytřeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Polovinu třešní vypeckujeme a odložíme zvlášť.
 - 2Do větší mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva. K mouce přimícháme zrníčka z celého vanilkového lusku, 2ks vejce a sůl. V druhé misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, pak k nim pomalu přimícháme rozpuštěné vlahé máslo, nastrouhanou citrónovou kůru, citrónovou šťávu a vše dobře promícháme. Vaječnou směs promícháme s moukou. Vyšleháme si bílky na tuhý sníh, ten nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
 - 3Těsto vylijeme do formy, do těsta rovnoměrně rozdělíme nevypeckované třešně a dáme péct. Pečeme při 200°C 15 minut, pak opatrně vysuneme formu z trouby, na těsto rovnoměrně rychle poklademe vypeckované třešně se slupkou nahoru a znovu pečeme dozlatova dalších 15-20 minut. Během pečení těsto zakryjeme pečícím papírem.
 - 4Upečenou zlatou bublaninu nakrájíme na porce až vychladlou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.