Treska na bylinkách
75 min.
Ingredience
- 1kusCeler bulvový
 - 310mililitrůVoda pitná
 - 310mililitrůOlej olivový
 - 3kusyRajčata
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1lžičkaMáta
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 10mililitrůCitronová šťáva
 - 2kusyCibule
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžičkaKopr čerstvý
 - 1kilogramTreska aljašská
 - 1lžičkaSůl
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
53 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata nasekáme nadrobno, česnek na plátky, kopr, mátu, celer a petrželku nasekáme. Z tresky vykrojíme 6 steaků.
 - 2Na oleji necháme zezlátnout cibuli, přidáme rajčata, česnek, cukr, kopr, mátu, celer, petrželku a 310 ml vody, sůl a pepř. Směs vaříme 25 minut, až se omáčka zredukuje na 1/3.
 - 3Rybí steaky povaříme 10 minut doměkka. Pak přidáme citronovou šťávu a necháme je 20 minut odležet.
 - 4Tresku podáváme s omáčkou a bylinkami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.