Treska s bramborovými hranolky
60 min.
Ingredience
- Majonéza
 - Těstíčko
- 15gramůDroždí
 - 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1lžičkaSůl
 - 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 4kusyPetržel - nať
 - 1kusCitrony
 - 200mililitrůOlej rostlinný
 - 600gramůTreska aljašská
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1377 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
104 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
8 g
Cukr
81 mg
Postup přípravy
- 1Žloutek, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu mixujeme půl minuty do pěny. Začneme nejprve po kapkách přilévat olivový olej a když nám začne hmota houstnout, začneme ho přilévat tenkým praménkem. Hotovou majonézu uložíme do ledničky.
 - 2Droždí nejdříve rozmícháme s trochou piva a pak vmícháme i zbytek. Prosejeme mouku a sůl do misky, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj pivo s droždím, zapracujeme do mouky a vzniklé těstíčko necháme hodinu kynout. Poté v těstíčku obalíme porce očištěné ryby.
 - 3Ze syrových brambor nakrájíme asi 1,5 cm silné hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na 140°C a smažíme hranolky dozlatova. Poté je děrovanou naběračkou vyjmeme a držíme na teple.
 - 4Zvýšíme teplotu na 160°C a 7-8 minut dozlatova smažíme rybu. Po usmažení ji zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek.
 - 5Hranolky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme kousky ryby, ozdobíme citronem a petrželkou a servírujeme s majonézou ve zvláštní mističce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.