Treska zapečená ve špenátových listech

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
525 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, rozšleháme a povaříme. Okořeníme špetkou muškátu, nasekanou petrželkou a solí. Do částečně vychladlé omáčky zamícháme nastrouhaný eidam a ementál.
  • 2
    Omyté filety z tresky osolíme, opepříme a zlehka opečeme na rozpáleném oleji.
  • 3
    Špenátové listy spaříme ve vařící vodě, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Do listů zabalíme jednotlivé filety a urovnáme je do vymaštěného pekáčku. Přelijeme omáčkou a zapečeme ve vyhřáté troubě.
  • 4
    Podáváme s bramborovými kroketami, ozdobíme plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.