Třešně s fondánem v čokoládě

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 280gramůTřešně koktejlové
    • 450gramůFondán
    • 2litryVoda pitná
    • 0,13lžičkaPotravinářská barva
    • 450gramůČokoláda hořká
    • 0,5lžičkaInvertáza
    • 0,5lžičkaPotravinářská příchuť
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
985 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
27 g
Sacharidy
120 g
Vláknina
1 g
Cukr
78 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Třicet třešní v marasce - koktejlové třešně scedíme a tekutinu odložíme. Na vrstvě papírových utěrek třešně osušíme.
  • 2
    Přivedeme k varu vodu ve spodní části nádoby na vaření v páře. Do horní části dáme fondán a rozehřejeme ho za stálého míchání. Vložíme do fondánu cukrářský teploměr a zahříváme dál, dokud neohřejeme fondán na 71 °C. Nádobu odstavíme a vmícháme do fondánu invertázu, půl lžičky mandlové příchuti a můžeme, ale nemusíme přidat pár kapek růžové potravinářské barvy. Uchopíme třešni za stopku a namočíme ji do fondánu. Vytáhneme, necháme okapat a odložíme ji na plech vyložený pečicím papírem, stopkou přímo nahoru. Celý postup zopakujeme se všemi třešněmi. Když fondán příliš zhoustne, znovu ho zahřejeme a přidáme 1-2 lžíce tekutiny z třešní. Necháme fondán na třešních zcela ztuhnout při pokojové teplotě, asi 10 minut.
  • 3
    Po ztuhnutí fondánu namáčíme třešně do temperované čokolády tak, abychom čokoládou zakryli fondán až ke stopce. Nesmíme nechat ani kousek fondánu nezakrytý, protože fondán by po změknutí bonbonu vytekl, proto máčíme opravdu pečlivě a důkladně. Necháme čokoládu na třešních při pokojové teplotě ztuhnout a pak je musíme zhruba týden nechat v uzavřené vzduchotěsné nádobě, dokud fondán nepřejde díky invertáze do tekutého stavu. Čekání je dlouhé, ale odměna sladká. našich 30 bonbonů pak můžeme dále skladovat v uzavřené vzduchotěsné nádobě dalších čtrnáct dní.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.