Třešně v brandy
22 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
 - 1kilogramTřešně
 - 250gramůCukr krupice
 - 500mililitrůSherry brandy
 - 1kusHřebíček
 
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
175 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
745 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Z předepsaného množství surovin připravíme čtyři 300 g sklenice.
 - 2Kilogram třešní omyjeme a na utěrce necháme okapat. Pak třešně rozkrojíme a vypeckujeme, naskládáme do čistých a suchých zavařovacích sklenic.
 - 3Připravíme nálev. Cukr rozmícháme v hrnci s 50 ml vody, přidáme hřebíček a vaříme asi dvě minuty. Necháme vychladnout a přilijeme 500 ml brandy. Takto připravený nálev vlijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme a alespoň na měsíc je uložíme na chladné a tmavé místo.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.