Trhanec pečený na pánvi

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky, cukr, sůl a polovinu dávky mléka rozšleháme v míse. Postupně přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko, které zředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme máslo, přilijeme část těstíčka a po obou stranách opečeme lehkou, silnější omeletu. Roztrháme ji vidličkou, pocukrujeme a polijeme ovocným sirupem.
  • 3
    Stejně postupujeme do zpracování těstíčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.