Trhanec pečený na pánvi
50 min.

Ingredience
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 4lžíceSirup malinový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Žloutky, cukr, sůl a polovinu dávky mléka rozšleháme v míse. Postupně přidáváme mouku, až vznikne hladké těstíčko, které zředíme zbylým mlékem. Nakonec vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo, přilijeme část těstíčka a po obou stranách opečeme lehkou, silnější omeletu. Roztrháme ji vidličkou, pocukrujeme a polijeme ovocným sirupem.
- 3Stejně postupujeme do zpracování těstíčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.