Trhanec s ovocnou šťávou
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
 - 400gramůVejce slepičí
 - 10gramůSůl
 - 900gramůMouka polohrubá
 - 60gramůHrozinky
 - 60gramůCukr krupice
 - 300gramůTuk
 - 200mililitrůSirup malinový
 - 100mililitrůVoda pitná
 - 1500mililitrůMléko polotučné
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
38 g
Sacharidy
108 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
 - 2Žloutky mírně osolíme, rozšleháme, přilijeme mléko a za stálého prošlehávání přisypeme prosátou mouku.
 - 3Do těstíčka zamícháme přebrané, omyté a spařené rozinky a vmícháme pevný sníh, vyšlehaný z bílků s krupicovým cukrem.
 - 4Z těstíčka upečeme po obou stranách v pánvi vytřené tukem tenčí placky. Placky pomocí vidličky roztrháme na malé kousky, pocukrujeme je a podlijeme ovocným sirupem zředěným vařící vodou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.