Trnčená omáčka
40 min.

Ingredience
- 1lžíceŠvestky sušené
- 2špetkySkořice mletá
- 2špetkySůl
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžícePovidla švestková
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Namočíme do studené vody sušené švestky, pak přidáme povidla a necháme povařit.
- 2Připravíme si světlou jíšku z mouky a másla, přidáme ke švestkám, ochutíme solí, skořicí a necháme krátce povařit.
- 3Švestky se nesmí rozvařit, aby z nich nevypadly pecky.
- 4Do této omáčky se někdy přidávalo uvařené srdce, játra a slezina.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.