Tuňák terijaki
28 min.
Ingredience
- 700gramůTuňák obecný
 - 2kusyCibulka jarní
 
- marináda
- 3lžíceOmáčka sójová
 - 2lžíceOlej sezamový
 - 1lžíceSherry brandy
 - 3stroužkyČesnek
 - 1lžíceCukr krupice
 - 1lžičkaZázvor celý
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
328 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku se sherry, přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájený zázvor a cukr. Vše dobře promícháme.
 - 2Do připravené marinády vložíme očištěné a omyté plátky tuňáka a několikrát je obrátíme. Přikryjeme a necháme v chladničce 8 hodin marinovat.
 - 3Maso vyjmeme z marinády a grilujeme asi 4 minuty po každé straně pod horkým grilem v troubě. Při obracení plátky potřeme zbylou marinádou.
 - 4Při podávání tuňáka ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.