Tuňákové krůtí nudličky
30 min.
Ingredience
- 600gramůKrůtí prsa
 - 2špetkySůl
 - 2špetkyPepř černý mletý
 - 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
 - 1kusCibule
 - 180gramůTuňák v oleji
 - 3kusySardelové řezy
 - 1lžičkaKapary
 - 125mililitrůVývar drůbeží
 - 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
 - 150gramůHrachové lusky
 - 50gramůPetržel - nať
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Krůtí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a opepříme je a pokrájíme na nudličky.
 - 2Do kastrolu vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj nudličky a zprudka je orestujeme. Potom je vyjmeme z kastrolu.
 - 3Cibuli oloupeme, posekáme nadrobno a vložíme ji do kastrolu. Přidáme na ni tuňáka, kterého jsme nechali okapat, přidáme také nakrájené sardelové řezy. Vmícháme kapary a zalijeme vývarem a smetanou. Provaříme a potom ponorným mixérem rozmixujeme dohladka.
 - 4Nakonec přidáme orestované krůtí nudličky a hráškové lusky. Vše jen prohřejeme. Zasypeme petrželkou a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.