Turecký jehněčí pilaf

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
42 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a pokrájíme na hrubé nudličky, osolíme, okořeníme hrubě drceným pepřem, zprudka osmažíme na 50 g nakrájené a rozškvařené slaniny. Přidáme hořčici, víno, mírně
  • 2
    podlijeme vodou, dusíme do měkka. Opranou rýži osmahneme na másle s polovinou rozkrájené cibule, přilijeme trochu vody, osolíme a dusíme také do měkka. Zbylou slaninu krájíme na nudličky, rozškvaříme, přidáme žampiónové plátky, cibuli a nudličky rozkrájené papriky. Vše podusíme a odstavíme. Vychladlou rýži promícháme se směsí žloutků a strouhaného sýra, polovinu vložíme do máslem vymazaného pekáčku, přidáme maso, promícháme se smetanou a dušenou zeleninou. Nakonec ještě zbytek rýže, vše pokapeme máslem a zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.