Tvarohovo- meruňkový závin z listového těsta
50 min.
Ingredience
- Na pomoučení válu
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- 1kusVejce slepičí
- Tvarohová směs
- 250gramůTvaroh Lidl modry v sacku polotu4
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžičkaVanilkový cukr
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 20gramůMáslo
- 3lžíceStrouhanka
- 500gramůMeruňky
- 280gramůListové těsto
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozpuštěném másle krátce osmažíme strouhanku s cukrem dozlatova. Omyté a osušené meruňky rozkrojíme a vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.
- 2Hrudkovitý tučný tvaroh v misce dobře smícháme s cukrem, solí, kukuřičným škrobem, bílkem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Na pomoučeném vále (2 PL mouka hladká) rozválíme do tvaru obdélníku listové těsto. Přibližně 4 cm od okrajů těsto pokryjeme osmaženou vychladlou strouhankou, pak rozložíme vymíchaný tvaroh a na něj poklademe meruňky. Těsto opatrně zavineme, okraje dobře 2x zahneme pod závin a ho opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a na několika místech ho propíchneme párátkem. Pečeme při 190°C 20-25 minut dozlatova.
- 3Vychladlý závin nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.