Tvarohovo- meruňkový závin z listového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • Na pomoučení válu
      • 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • Na potření a posypání
    • Tvarohová směs
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    477 kcal
    Bílkoviny
    16 g
    Tuky
    20 g
    Sacharidy
    63 g
    Vláknina
    4 g
    Cukr
    34 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V pánvi na rozpuštěném másle krátce osmažíme strouhanku s cukrem dozlatova. Omyté a osušené meruňky rozkrojíme a vypeckujeme. Troubu si předehřejeme na 200°C.
    • 2
      Hrudkovitý tučný tvaroh v misce dobře smícháme s cukrem, solí, kukuřičným škrobem, bílkem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou. Na pomoučeném vále (2 PL mouka hladká) rozválíme do tvaru obdélníku listové těsto. Přibližně 4 cm od okrajů těsto pokryjeme osmaženou vychladlou strouhankou, pak rozložíme vymíchaný tvaroh a na něj poklademe meruňky. Těsto opatrně zavineme, okraje dobře 2x zahneme pod závin a ho opatrně přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Celý závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a na několika místech ho propíchneme párátkem. Pečeme při 190°C 20-25 minut dozlatova.
    • 3
      Vychladlý závin nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.