Tykvové zelí
40 min.
Ingredience
- 600gramůTykev
 - 30gramůSádlo škvařené
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaCukr krupice
 - 1kusCibule
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 120mililitrůVoda pitná
 - 0,5lžičkaKmín celý
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme spolu s kmínem na sádle.
 - 2Přidáme oloupanou, na hrubší nudličky nastrouhanou tykev, osmažíme ji, podlijeme trochou vody, osolíme a zaprášíme moukou. Dusíme téměř doměkka na mírném ohni.
 - 3Po chvíli rozmícháme tykev s propařenou moukou, podlijeme trochou vody, osladíme, okyselíme a dusíme doměkka. Tykev je dušená brzy, snadno se rozvaří.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.