Tykvový nákyp
55 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 1lžičkaSůl
 - 4kusyVejce slepičí
 - 100gramůSýr Eidam cihla 40%
 - 1,5litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
453 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
37 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupané tykve nastrouháme na hrubší nudličky, krátce povaříme v osolené a okyselené vodě a necháme okapat.
 - 2Žloutky, 65 g másla, nastrouhaný sýr a smetanu šleháme nad párou do zhoustnutí. Potom zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 3Do máslem vymazané zapékací mísy klademe střídavě vrstvy uvařené tykve a sýrové směsi. Povrch uhladíme.
 - 4Pokrm zapečeme v silně vyhřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.