Uzené maso pečené se zeleninou
65 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 60gramůMáslo čerstvé
- 600gramůVepřová uzená plec
- 80gramůCeler bulvový
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůBrambory
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 5stroužkůČesnek
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pekáčku rozpustíme máslo, přidáme pokrájené omyté brambory, česnek, půlku celeru, mrkev a cibuli. Maso nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme špetkou kmínu a vložíme do pekáčku k zelenině. Podlijeme vývarem a dáme péct. Pečeme 45 minut.
- 2Pekáček vyndáme z trouby, plátky masa vyjmeme z pekáčku, rozdělíme na talíře a zeleninu propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. K zelenině přimícháme scezený nakládaný hrášek, posekanou petrželku a celerovou nať.
- 3Do zeleniny rozklepneme vejce, promícháme, prohřejeme, až vejce ztuhnou. Zeleninu rodělíme na porce a přiložíme k masu na talíře.
- 4Jako příloha jsou vhodné topinky s česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.