Uzené maso s brambory a zelím
60 min.

Ingredience
- 2lžíceOlej stolní
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 6kusůBrambory
- 1lžíceSádlo škvařené
- 400gramůZelí kysané
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová uzená plec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory a maso nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, osolíme, pokmínujeme, podlijeme a dusíme doměkka.
- 2Zapékací nádobu nebo pekáček vymažeme sádlem, pokryjeme plátky brambor, opepříme, pokmínujeme a trošku osolíme. Na brambory položíme slabé plátky masa, na ně rozložíme zelí a vše zalijeme smetanou.
- 3Vložíme do středně vyhřáté trouby a zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.