Uzené vepřové koleno zapečené se zelím a bramborami
115 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk
 - 2lžíceStrouhanka
 - 600gramůVepřové koleno uzené
 - 2litryVoda pitná
 - 400gramůZelí kysané
 - 400gramůBrambory
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 125gramůZakysaná smetana
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
48 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté uzené koleno uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kousky.
 - 2Do kastrolu vsypeme nakrájené kysané zelí, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.
 - 3Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací mísy vymazané tukem a vysypané strouhankou urovnáme vrstvu nakrájených brambor, vrstvu podušeného zelí a navrch uzené koleno. Postup opakujeme do spotřebování surovin.
 - 4Pokrm zalijeme zakysanou smetanou a ve středně vyhřáté troubě pečeme do změknutí brambor.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.