Vafle
25 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr krupice
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyRum
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej stolní
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůCukr moučkový
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
37 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Pak přilijeme rum.
- 2Mouku prosijeme s kypřicím práškem a přidáme do těsta. Dobře vše promícháme.
- 3Vaflovou formu předehřejeme na 3. stupeň a plochy vymastíme olejem. Těsto rozdělíme na 6 porcí, vždy 2 lžíce těsta rozetřeme do formy, zavřeme ji a vafle upečeme. Pečení trvá asi 4-5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.