Vafle tmavé
40 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 2špetkySoda jedlá
 - 40gramůKakao
 - 60gramůCukr krupice
 - 40gramůCukr skořicový
 - 2kusyVejce slepičí
 - 5decilitrůMléko plnotučné
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 1decilitrOlej slunečnicový
 - 300gramůPistácie
 - 250gramůDžem pomerančový
 - 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 1decilitrSirup pomerančový
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
49 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Mouku vysypeme spolu se sodou do misky, spolu promícháme, přisypeme kakao, cukr krupici, skořicový cukr, vejce, vlijeme mléko, přidáme máslo a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu, do které přimícháme na malé kousky nakrájených 150 g ořechů, promícháme a necháme těsto na 5 minut odpočinout.
 - 2Vaflovou formu potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta a upečeme na křupavou vafli. Pečeme do spotřebování všeho těsta, hotové vafle udržujeme teplé až do podávání.
 - 3Teplé vafle rozdělíme na talíře, každou potřeme džemem, přidáme vyšlehanou neslazenou šlehačku, polijeme sirupem, posypeme zbylými nakrájenými ořechy a hotové vafle servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.